logo
banner-contact
Organizatia Patronala a Societatilor Feroviare Private din Romania

Către, Ministerul Transporturilor Domnului Ministru Sorin BUȘE


Către,
Ministerul Transporturilor
Domnului Ministru
Sorin BUȘE

 

Domnule Ministru,

ORGANIZAȚIA  PATRONALĂ A TRANSPORTATORILOR  FEROVIARI PRIVAȚI  DIN  ROMÂNIA  reprezintă un număr de 15 Companii feroviare de transport călători și marfă,  care au creat in mod direct peste 11.000 de locuri de munca,  plătesc către Statul Roman taxe si impozite de peste 80 milioane euro  anual, cumulat realizează peste 60% din volumul total de transport marfă pe calea ferată și 18% din volumul total de transport feroviar de călători.
Dorim să vă informăm asupra unor aspecte din domeniul transportului feroviar , pe care organizatia noastra le considera relevante si cu un impact deosebit in configuratia pietei de transport din Romania, in ansamblul ei.

Pentru a putea stopa declinul transportului feroviar de mărfuri și călători, vă retransmitem propunerile noastre, care au fost deja prezentate de către OPSFPR autorităților competente în domeniu, în special Ministerul Transporturilor și organismelor aflate în coordonarea MT, cu scopul de a stopa reducerea drastică a activității de transport feroviar și de a crește competitivitatea transportului feroviar.

Considerăm că transpunerea în practică a acestor propuneri vor conduce la creșterea competitivității transportului feroviar.


București, 13 iulie  2016

Cu deosebit respect,


Presedintele Comitetului Director
Organizația Patronală a Societăților Feroviar Private din Romania
Valentin DOROBANȚU